[4-1]
Babapisktbl
Hozzvalk 20 darabhoz:
A disztshez:
-
4 dkg tortabvon
- sznes cukorgyngy
Elkszts: A babapisktkat szttrdeljk s meglocsoljuk rummal. 10 percig llni hagyjuk, majd hozzadjuk a cukrot, a darlt mogyort s a vajat. Tsztv gyurjuk s kb. 30 percig pihentetjk. A megkemnyedett masszt 1,5-2 cm vastagsgra nyjtjuk s kockkra vgjuk. A felolvasztott csokoldt rcsorgatjuk, vgl cukogynggyel disztjk.
Elksztsi id: kb 30 perc, darabonknt kb 190 joule-t (45 kalrit) tartalmaz.
Lepi. :) |
Digoly
- 10 dkg darlt di
- 15 dkg porcukor
- 2 evk kakapor (holland)
Ezeket kevs tejjel sszekeverni, gzon (lemezen) kevergetve nhny percig fzni.
Ezutn 1-2 evkanl rumot belekeverni s kihteni. Ha kihlt, belekeverni 10 dkg puha vajat (teavaj) s 10 dkg darlt kekszet (albert). / ha nagyon lgy lenne, akkor kekszet kell mg egy kicsit hozzadni/
Ezutn kis golykat formlni s kristlycukorba forgatni.
Nagyon fini s egyszer is! Lepitl. :) HA tbbet akarsz mert ebbl nem lesz olyan sok, akkor duplzd meg a hozzvalkat. :) |
Ide brki rhat Karcsonyi recepteket, sti s tel recepteket. n is felteszek pr j kis, receptet, amik knnyen elkszthetek s nagyon finomak.
|
[4-1]
|